The TorTalk story of Max Pahmp

Student, Media & Kommunikation på Södertörns högskola.

Jag trodde aldrig att jag skulle få konkurrera på samma villkor som andra studenter, med TorTalk känns det som att min hjärna har en extra arm som driver mina prestationer.


Tidigare i livet har jag sett på mig själv som lat och att studier inte är för mig. Läsning har gjort mig utmattad och sömnig. Jag tog ett sabbatsår efter dyslexidiagnosen som jag fick när jag var 18 (det blev flera sabbatsår), men jag har alltid känt att jag velat återuppta mina studier. I början av min nuvarande utbildning fick jag kämpa otroligt hårt för att hänga med, det var tufft. Känslan var att ha massor av mat framför sig utan att kunna sträcka sig efter den.

Genom skolan fick jag TorTalk till datorn så att jag kan lyssna på de texter jag behöver läsa. Wow! Den första känslan var helt otrolig. Plötsligt var det som om min hjärna har en extra arm. Med TorTalk läser och lyssnar jag samtidigt utan att få den där utmattningen som jag tror att de flesta dyslektiker känner. Jag kan också läsa långa perioder och nu pluggar jag på samma villkor som mina medstudenter. Jag trodde aldrig att jag kunde få känna så. Med TorTalk kan jag hänga med och prestera på toppen av min förmåga. Jag är otroligt tacksam för att programmet finns.

Vi vill gärna höra din berättelse, vill du dela den med oss?

Vi förändrar liv