Tack för att TorTalk finns. Nu kan du blunda, lyssna på texten och slippa trötta ögon.

Ladda ner från App StoreSkaffa TorTalk

Vad är Digital Eyestrain?

Idag är det vanligt att människor hela dagar i sträck tittar på datorer, plattor eller telefoner. Det kan leda till ‘digital eyestrain’ eller ´digital ansträngning för ögonen´. Detta fenomen är ett resultat av tittande på skärmar under lång tid och resultatet blir olika typer av synproblem. Ögonläkaren Dr. Zeynep Dadacı förklarar sjukdomen så här:
”Patienternas vanligaste åkommor är ögonspänningar och smärta, huvudvärk, suddigt eller dubbelt seende, stickande och brännande ögon, vattniga eller torra ögon, klåda och utslag”

Läsare med synskada

Att läsa kan vara stressande. När vi läser behöver våra ögon göra ungefär fyra rörelser per sekund – det blir 15 000 ögonrörelser per timme vi läser. Muskler som sköter alla dessa rörelser får jobba hårt samtidigt som andra muskler har koll på avståndet mellan ögonlinsen och skärmen eller boken.
Det är inte bara äldre som behöver undvika denna ansträngning för ögonen. Många människor har mildare varianter av synskador eller känslighet mot ljus. Med TorTalk talsyntes finns det möjlighet att vila ögonen och istället använda öronen för att lyssna. Talsyntes kan öka produktiviteten de dagar dina ögon blir trötta och irriterade av att titta på skärmar. TorTalk erbjuder ett alternativt och tryggt sätt att läsa.

The TorTalk story of Elisabet Abelin-Norell

Fd barn-neurolog.
Idag är hon pensionär, 84 år ung.

TorTalk gör min läsning mycket enklare.

Jag har använt TorTalk under 2 år då jag ser dåligt pga en ögonsjukdom. Talsyntes är ett stort stöd när jag läser mina favoritämnen. TorTalk skiljer sig från andra liknande appar genom att det är så enkelt att använda, jag gillar det verkligen. Utan TorTalk skulle jag inte kunna läsa och hänga med i vad som händer i världen.